Manapság senkinek sincs ideje semmire – legalábbis, ha a cégvezetők körében elterjedt panasznak hinni lehet. Problémánk van az időgazdálkodással! A Client Maker Kft.-t különösen gyakran keresik meg az ügyfelek ezzel a panasszal. De vajon milyen mélyebb kiváltó okot találni e mögött az elterjedt észrevétel mögött?

Időgazdálkodási problémák nincsenek – állítja a Client Maker Kft.

Ez persze nem jelenti azt, hogy jól osztanánk be az időnket. Hanem arról van szó, hogy azok a gondok, amiket az időbeosztásunkkal hozunk összefüggésbe, valójában nem is az időhöz, hanem a prioritásainkhoz kapcsolódnak.

Magyarán: azt a személyes fontossági sorrendet nem találjuk, ami minden erőfeszítés nélkül az időt meg tudná szervezni számunkra.

Tanácsunk ezért a következő: tisztázd a magad számára saját értékeidet, és ezek megszervezik majd az idődet is! Egyébként a helyzet az, hogy vagy Te priorizálod az életedet, és állítod fel a saját szempontjaid szerint a fontossági sorrendet – vagy mindig akad majd valaki más (főnököd, partnered, ismerőseid stb.), aki ezt szíves örömest megteszi majd helyetted.

Választhatsz. Vagy a magad által kijelölt célokat követed, vagy másokéit, amiről „ők” úgy gondolják, hogy „szerintük” ezzel kellene foglalkoznod.

Az első esetben magától megoldódik az időgazdálkodás kérdése. Arra jut időd, amire Te időt szánsz, mert fontosnak tartod. Tudatában annak is, hogy ebbe távolról sem fér majd bele minden, ami „jó lenne … hasznos lenne” – de igenis belefér az, ami Neked fontos.

A második esetben, ha másokat hagysz prioritásokat diktálni, mindig is időhiánnyal fogsz küzdeni. Ismerőseinknek, munkatársainknak, ügyfeleinknek és a többi, velünk kapcsolatban álló embernek ugyanis se szeri, se száma. És Te mindegyikük teendőlistáján szerepelsz, mint olyan erőforrás, amire szívesen számítanak, és amit a saját személyes problémáik megoldására igénybe is vesznek.

Tanulj meg vállat vonni! Tanuld meg azt mondani, hogy „ez az ő dolga”! Látszólag ellentmondás, pedig csak így fogsz tudni valóban segíteni azoknak, akik megérdemlik, mert ha az arra méltatlanok kedvéért égeted el energiáidat, életerődet, azzal senkinek sem leszel a hasznára.

Lehet, hogy durván hangzik, de ez a kiindulópont – további időgazdálkodási szabályokért pedig fordulj a Client Marker Kft.-hez!