Talán Neked is vannak olyan időszakaid, amikor nem tudod megfelelően beosztani az idődet. A Client Maker Kft. most egy időgazdálkodási ábécét ad a kezedbe mellyel könnyen el tudsz indulni a hatékonyság útján.

Időgazdálkodás vállalkozóknak

Egy vállalkozó számára mindig nagy kérdés, hogyan menedzselje idejét úgy, hogy minden feladatra jusson ideje. Egy átlagember feladatai elvégzése során gyakran előre veszi a könnyen elvégezhetőeket, ezekkel hosszasan elszöszöl, és igyekszik minél jobban elodázni a fontos dolgokat.

Egy cégvezető ezzel szemben a legfontosabb teendőkkel kell, hogy kezdje, hiszen így lesz eredményes. A hatékony időgazdálkodás vállalkozásod növekedésének egyik alappillére.

A Client Maker Kft. időgazdálkodás ábécéj

A. Az eredményes munkavégzéshez minden esetben a legfontosabb, legsürgősebb feladatokat vedd előre. Minden reggel nézd át teendőid listáját, és rendezd őket sorrendbe.

Ebbe a sorba kerüljenek azok az elvégzendő feladatok, amelyeket, ha ma elhanyagolsz, következményei lesznek. Például: megbeszélés, határidős feladatok

B. Ebben a pontban azokat a teendőket soroljuk fel, amelyek még mindig fontosak, de egy-két napot halaszthatók. Például: e-mailek olvasása és megválaszolása

A legfontosabb: Ha az A sorban túl sok feladat van, minden B-nek várnia kell!

C. Idekerülnek azok a feladatok, amelyeket át tudsz adni másnak, illetve amiket szeretnél elvégezni, de ha nem sikerül nincs negatív hatása. Például: számlák befizetése, könyv elolvasása

+1 D

A D pontban érdemes lehet összeszedni az időrabló feladataidat, rengeteg időd felszabadulhat, ha a fölösleges dolgokat kiiktatod az életedből.

A Client Maker Kft. tanácsadói azt javasolják, hogy szánj időt az időgazdálkodás megtanulására. Írd össze teendőid listáját, rangsorolj, és próbáld betartani a sorrendet.

Ha szeretnél szakértő segítséget kapni a hatékony időgazdálkodás elsajátításához, nézd meg itt a Client Maker Kft. tréningjeit.