Lelkesen és elszántan állunk neki a munkának, szemünk előtt a nagy cél lebeg, a megvalósulást olyan mélyen átéljük, hogy a mosoly szinte az arcunkra ragad, érezzük, látjuk, tudjuk, hogy jó irányba megyünk, és amit teszünk éppen, az fontos.

Azután megszólal a telefon, és valami semmiségre rámegy az egész nap, meg talán a következő is. És amikor legközelebb megint tenni akarunk egy lépést a nagy cél felé, miért is sikerülne végre azzal foglalkozni, ami fontos?

Ismerős? Persze, hogy az. Mintha létezne egy természeti törvény, ami garantálja, hogy a sürgős és a fontos állandóan szembekerüljenek egymással. Ami azt illeti, tényleg létezik.

A Client Maker konzulensei túlságosan gyakran látják ezt a jelenséget az üzleti világban: az össze-vissza kapkodó, kialvatlan, félholt, folyton ideges ügyvezetőket, a hullafáradt semmittevőket, akiknek keze között ég a munka, csak épp a célok felé nem történnek lépések.

Amikor a sürgős és a fontos összegabalyodik, a megoldás az időgazdálkodás.

Az időgazdálkodás kibogozza a kibogozhatatlant

Kétféle embertípust különböztethetünk meg egymástól a sürgős és a fontos szempontjából: az egyik szokás szerint a fontosat választja, a másik szokása szerint a sürgőset. A két szokás két nagyon eltérő életpályát eredményez.

A mókuskerékbe ragadt emberek jellemzően a sürgőst választják, a fontosat pedig hajlamosak elfelejteni. A sikeres emberek ezzel szemben jellemzően a fontos mellett döntenek, és inkább elviselik az elhanyagolt sürgős feladatok okozta kellemetlenségeket.

A Client Maker azon az állásponton van, hogy ha muszáj választani, akkor a fontos jobb, mint a sürgős, de igazán egyik sem oldja meg a problémát. A sürgős tennivalók végül annyira felhalmozódhatnak, hogy elsöprik a céget, vagyis rengeteg szerencse kell ahhoz, hogy ilyen hiányosságok mellett is sikert érhessünk el.

Az időgazdálkodás hozza el a megoldást, amely alapvetően a teendőket rangsorolja, és a stratégiai tervhez igazítva rendel prioritásokat az egyes akciók mellé. Ez az egyetlen megoldása a fontos és a sürgős közötti konfliktusnak.

Az időgazdálkodás megoldja a problémát

A professzionális időgazdálkodás rendszere, és a jól megszervezett munkatársi gárda hiányában a konfliktushelyzetekre adott reakció a stressz, amely nem jó tanácsadó, ha dönteni kell.

A megoldatlan, tervszerűen nem megelőzött konfliktushelyzetek eredménye a hajszolt vezető, és a legkülönfélébb stressz okozta betegségekben szenvedő tulajdonos.

A Client Maker időgazdálkodási rendszere feloldja a stresszt, felszámolja a hajszoltságot, és bizonyos keretek között még gyógyítani is képes. A nyugodt vezető, a békésen alvó cégtulajdonos értéke túlbecsülhetetlen.

Kattints erre a linkre, és tudj meg többet a Client Maker időgazdálkodás rendszeréről!