Mielőtt a fenti kérdésen elgondolkodnánk, érdemes előtte megvizsgálni, hogy mit is jelent céges vonatkozásban a hatékonyság? Azt mondhatjuk, hogy akkor vagyunk hatékonyak, ha egy munkát képesek vagyunk minimális idő, erőfeszítés és energia felhasználásával teljesíteni.

Ha a fenti meghatározásban szereplő szavakat jobban megvizsgáljuk, akkor magunk is jobban átláthatjuk, hogy „- Mit tehetek azért, hogy hatékonyabban teljesítsek mint cégvezető, vagy hatékonyabban teljesítsen a cégem?”

 

Minimális idő

Egy adott feladat elvégzésénél mi lehet a minimális időtartam, ami alatt a kívánt célt el tudjuk érni?

Ügyvezetőként kerülhet olyan helyzetekbe, amikor teljesen más elképzelése van egy feladathoz szükséges minimális időről, mint ami a beosztottjának az elképzelése. Amennyiben minden kiadott utasítása mellé egy határidőt is hozzárendel, akkor a visszajelzésekből pontosabb képet kaphat munkatársai hatékonyságáról.

 

Minimális erőfeszítés

Nézzük a másik részét: minimális erőfeszítés felhasználásával teljesíteni az adott feladatot.

Vannak olyan céges feladatok, amelyek nagy rákészülést igényelnek? Olyanok, amelyeket sokszor hosszan tologatnak maguk előtt a munkatársak? Ez mind csökkentheti a céges hatékonyságot. Egy megfelelő terv segíthet abban, hogy minimálisra csökkentsék a feladathoz szükséges erőfeszítést.

 

Minimális energia

„- Gizike, hol is találom a …?” Ez egy tipikusan olyan kérdés, amely arra enged következtetni, hogy az illető kénytelen bevonni feleslegesen más erőforrásokat, és nem tudja a feladatát a minimális energia felhasználásával teljesíteni. Munkatársi képzéseknél helyezzen nagyobb hangsúlyt a munkahelyi rend fenntartására.

 Sok felismerése származhat abból, ha a fenti meghatározás nézőpontjából megvizsgálja cégének egyes területeit, ügyvezetői feladatait!

 

Maximális hatékonyság

Amennyiben ki se látszik a teendőkből, de szeretné megtudni, hogyan növelhetné meg cégében a hatékonyságot, töltse ki a céges hatékonyság elemző tesztünket, mindössze negyed óra alatt. A teszt eredményéből megtudhatja, hogy mely területeken veszít és mely területek megerősítésével fejlesztheti magasabb szintre cége hatékonyságát.

Itt igényelheti a tesztet >